E-mail

Hoe maak ik een e-mail adres aan?

Via het controlpaneel kunt u eenvoudig postvakken, bijvoorbeeld per familielid, en e-mail adressen aanmaken. Aan een postvak kan verschillende e-mail adressen gekoppeld worden. Met behulp van een e-mail client kunt u vervolgens e-mail verzenden en ontvangen.
Wat is een e-mail client?
Dat is een computerprogramma om e-mail te versturen en op te halen. Op de meeste computers staat reeds een e-mail programma geïnstalleerd, zoals Mail, Windows Mail, Outlook of Thunderbird.
Bieden jullie webmail aan?
Jazeker! ga naar http://www.live-inter.net/webmail/ en vul de gebruikersnaam en wachtwoord van uw postvak in.
Hoe maak ik een forwarder aan, zonder een gebruiker aan te maken?
Dit kunt u in het controlpaneel instellen
Wat is SMTP?
SMTP is een protocol voor het verzenden van e-mail. In uw e-mail programma kunt u uw domeinnaam als SMTP server invoeren. Het beste kunt u de SMTP server van uw provider gebruiken aangezien sommige providers het niet toestaan om te verbinden met SMTP servers op andere netwerken.
Wat is een POP3?
POP3 staat voor ‘Post Office Protocol 3’. Dit is een volwaardig postvak met een aparte gebruikersnaam & wachtwoord en deze kunt u gebruiken voor al uw e-mail. De meeste webhosting providers geven u maar een paar van deze heel handige e-mail adressen, maar wij van Live Internet Services geven u meer dan voldoende bij elk pakket. Als zelfs dat niet genoeg is, dan is het nog altijd mogelijk om uit te breiden.
Wat moet ik doen als het postvak vol is?
E-mail wordt normaal gesproken naar uw computer gehaald met behulp van een e-mail programma en verwijderd op onze server. Indien u alleen van webmail gebruik maakt kan het zijn dat de opslag op onze server vol raakt, in dat geval kunt u geen e-mail meer ontvangen en verzenden totdat u opgeschoond heeft. Dit kan ook gebeuren als uw e-mail programma een kopie achter laat op de onze server. U kunt als volgt opschonen:

• Binnen uw e-mail client schakelt u “Een kopie op de server achterlaten” uit of verkort u de tijd bij de instellingen van het POP account. Na de volgende Verzenden/Ontvangen wordt de e-mail op de server opgeschoond en kunt u weer nieuwe e-mail ontvangen.
  • Log in via webmail (http://webmail.live-inter.net ) met uw gebruikersnaam (bijvoorbeeld lisxxxp1) en uw wachtwoord. Verwijder vervolgens e-mail, met name grote e-mails.
Kan ik zien hoeveel ruimte op de server in beslag wordt genomen?
Via webmail kunt u tevens zien hoeveel ruimte er in gebruik is. Log hiervoor in en volg deze stappen:

1. Klik op instellingen
2. Klik op mappen
3. klik op Postvak IN

Onder informatie ziet u vervolgens hoeveel berichten er nog op de server staan met en hoeveel data dat is. Soms moet u eerst klikken op ” Klik hier voor de map grootte” als het aantal MB niet getoond wordt.