Backup

Live Internet Services maakt standaard een backup van uw hosting pakket. Elke vrijdag op zaterdag nacht om 3 uur wordt de backup gemaakt, welke u terug kunt vinden in het Control Panel – Backup Manager.

Voor de meeste hosting pakketten is dat meer dan voldoende, er wijzigt immers niet veel aan de website en waarschijnlijk heeft u, of uw websitebouwer, de bronbestanden ergens anders opgeslagen.

Voor websites met dynamische content, bijvoobeeld bloggers, kan het handig zijn om dagelijks een backup te maken. Dit kunt u in het Control Panel – Backup Manager inschakelen via de knop Schedule. Zet vervolgens het vinkje aan bij Activate this backup task en kies voor Daily en selecteer een tijd. Het handigste is een tijd te kiezen midden in de nacht aangezien de kans dat er dan geblogd wordt minimaal is. Het vinkje Use incremental backup staat standaard aan, tevens de weekelijkse volledige backup. U kunt er voor kiezen om elke dag een volledige backup te maken door dit vinkje uit te schakelen. Bekijk gerust de andere opties of deze wel of niet interessant voor u zijn en klik vervolgens op Apply gevolgd door Ok.

De backups worden op onze servers gemaakt waarna u deze kunt downloaden naar uw PC. Dit is noodzakelijk om uw website te kunnen herstellen in het geval de server volledig uitvalt en niet meer te herstellen is. Dit is vrij omslachtig en vereist dat u regelmatig handelingen verricht. Gelukkig kan dat voorkomen worden door de Backup op een ander systeem te plaatsen, bijvoorbeeld Google Drive of een FTP server.

Backup naar Google Drive

U kunt uw Google Drive account koppelen zodat backups buiten onze omgeving geplaatst worden. Dit doet u in het Control Panel – Backup Manager via de knop Remote Storage Settings. Klik op Google Drive Backup en log in op uw Google account om de koppeling te activeren. Nadat uw account gekoppeld is kunt u de map waar u de backup wilt hebben instellen, bijvoorbeeld in een map Backup\UwDomeinNaam. Klik vervolgens op Ok om de instellingen te bewaren. Als alles goed is gegaan ziet u nu Google Drive Backup – Ready to Use.

Als laatste dient u in te stellen dat de backup bestanden op de Google Drive terecht komt, dit doet u via het Control Panel – Backup Manager via de knop Schedule. Onder Backup Settings – Store In kunt u nu kiezen voor Both server storage and Google Drive. Zodoende kunt u gemakkelijk backups beheren zowel vanuit het Control Panel of vanuit uw Google Drive.