Webhosting

Wat houdt “Webhosting” nu precies in?
Wij van Live Internet Services beheren servers die in direct contact staan met het internet. (U zou het kunnen zien als een stel computers die constant in verbinding staan met elkaar). In elke server zit een harde schijf waarvan wij de ruimte verhuren zodat uw webpagina’s en e-mail adres bereikbaar worden.
Bieden jullie Content Management systemen aan?
Ja, u kunt via het controlpaneel eenvoudig een CMS naar keuze installeren. Kijk voor verdere instructies bij Handleidingen.
Waar moet ik mijn HTML bestanden inzetten?
Zodra u ingelogd bent via FTP, ziet u een map staan die html heet. Als u daar uw web bestanden inzet, kunt u deze bekijken op:

http://www.uwdomeinnaam.nl/

Wat is FTP?
FTP staat voor File Transfer Protocol en is vooral geschikt voor het verzenden en ontvangen van bestanden, het zogenaamde uploaden en downloaden. U zult het FTP protocol vaak gebruiken om wijzigingen op uw website door te voeren. U kunt hiervoor het programma FileZilla gebruiken.
Heb ik ongelimiteerd toegang om mijn pagina’s bij te werken?
Ja, u kunt dag en nacht uw webpagina’s bijwerken.
Hoe wordt dataverkeer gegenereerd?
Dataverkeer bestaat uit:

• Pagina’s welke getoond worden aan uw bezoekers
  • Het ontvangen van e-mail
Het gebruiken van CGI/Perl scripts
U kunt op uw virtuele server perl scripts laten draaien. Deze scripts zijn vooral handig om uw pagina levendiger te maken. Mogelijkheden met perl zijn bijvoorbeeld een ‘formulier naar mail’ script, of zelfs een eigen database systeem.
Wat moet u doen om een perl script draaiende te krijgen?
Allereerst zorgt u ervoor dat de instellingen binnen het script goed staan ingesteld. Vaak wordt er gevraagd naar relatieve paden naar verschillende plaatsen op de server. Hieronder een overzicht van de relatieve paden naar verschillende programma’s:

Sendmail: /usr/sbin/sendmail
Perl: /usr/bin/perl
Relatief pad naar webdirectory: /srv/www/htdocs/lis1000/html/ (lis1000 vervangen door uw eigen inlogcode)

Tevens moet elk perl script beginnen met #!/usr/bin/perl .

Zodra u het script zelf goed geconfigureerd heeft, is het tijd om het script op uw server te zetten. U logt in, en gaat naar uw /html/cgi-bin/ en hier plaatst u uw scripts

Nu upload u het script naar uw server. Let op: upload een perl script altijd in ASCII formaat. Als dit niet gebeurt, werkt het script niet.

Vervolgens moeten de toestemmingen goed gezet worden van het script. Dit kan op verschillende manieren. U kunt het via uw FTP programma doen.