Website beveiligen met een certificaat

Het is tegenwoordig hip, elke browser toont tegenwoordig ‘Niet beveiligd’ voor het adres van je website.

Beveiliging is een hot item en daarom is het een goed idee je bezoeker een veilig gevoel te geven. Sinds het gebruik van de nieuwste Control Panel software is het nu eenvoudig, en zelfs gratis, om je website te beveiligen met een certificaat. Hoe je dat doet lees je hieronder:

1. Login op het Control Panel via de link: https://www1.live-inter.net:8433 met je gebruikersnaam en wachtwoord. Weet je je inlogcode niet meer? Vul dan even het contactformulier in en vermeld daarbij je domeinnaam en het e-mail adres dat er bij hoort.
  2. In het menu onder de domeinnaam welke je wilt beveiligen klik je op Hosting Settings.
  3. Onder het kopje Security dient het vinkje SSL/TLS support aan te staan. Als dit nog niet zo is zet dan het vinkje en klik onderaan op Ok. Je hoeft nog geen certificaat te kiezen.
  4. Ga terug naar Websites & Domains en klik onder de domeinnaam welke je wilt beveiligen op Let’s Encrypt!
  5. Vul het e-mail adres in waarop je te bereiken bent en vink de optie ¨Include the “www” subdomain for the domain and each selected alias¨ aan. Indien je gebruik maakt van webmail op je eigen domeinnaam vink dan ook ¨Secure webmail on this domain¨ aan.
  6. Klik op Install om de aanvraag en configuratie in gang te zetten.
  7. Als alles goed is gegaan is het certificaat geinstalleerd en krijg je de melding:

Je website is nu bereikbaar via een beveiligde verbinding maar je website is echter ook nog steeds op het onveilige adres bereikbaar. Om een bezoeker automatisch door te zetten naar de veilige verbinding moet je nog even het volgende doen:

1. In het Control Panel, onder de domeinnaam, klik je op Hosting Settings.
  2. Onder het kopje Security schakel je vervolgens de optie ¨Permanent SEO-safe 301 redirect from HTTP to HTTPS ¨ in.
  3. Klik op Ok om de instelling aan te passen.

Gebruik je WordPress? Dan moet je nog even iets extra’s doen…

1. Login op je WordPress Control Panel (zet /wp-login achter je web adres)
  2. Klik links in het menu op Settings -> General
  3. Verander http naar https in beide velden en bewaar de wijzigingen

Je WordPress website is nu goed geconfigureerd voor een beveiligde verbinding!